Prezentarea parohiei

Linkuri

Trafic

Flag Counter

În data de 9 august 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, un grup de 40 de copii de la parohia ”Sf. Arhangheli” din Brăila, alături de preotul paroh Țugui Victor, de doamna preoteasă Țugui Margareta și de câteva de cadre didactice, au simțit din plin bucuriile credinței în vacanța de vară în activitățile desfășurate în cadrul taberei de 1 zi, costurile de transport și masă fiind asigurate de parohie.

Ziua a debutat cu vizitarea mănăstirii ”Sf. Pantelimon” din Lacu Sărat și a muzeului etnografic al acesteia, copiii fiind foarte impresionați de frumusețea spirituală a locului.

În partea a doua a programului, ei s-au bucurat de atmosfera deosebită din Așezământul ”Sf. M. Mc. Pantelimon” din Lacu-Sărat. Aici s-au îmbinat armonios activitățile religioase cu cele reacreative: rugăciunea comună din capela așezământului, intonarea de cântări religioase, foarte multe jocuri, concursuri și învățare a unor cântece ale copilăriei. Întreg programul zilei a fost extrem de antrenant și captivant, valorificând diverse aptitudini ale copiilor și înclinația acestora spre cunoaștere, spre joc, spre explorare. Cadrul duhovnicesc și natural al locurilor vizitate au creat un context favorabil jocului comun în aer liber, aprofundării relațiilor de prietenie și comunicării dintre ei, picurându-le în suflet tuturor participanților stropi de voie-bună.

În spiritul aceleași bune-dispoziții, printr-un joc-concurs de umflare a unor baloane, copiii au oferit un feed-back al întregii activități, scriind pe acestea mesajele lor de bucurie și de mulțumire.

pr. Victor Țugui