Prezentarea parohiei

Linkuri

Trafic

Flag Counter

La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, duminică, 7 august 2022, Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Adam, județul Galați, a poposit la biserica ,,Sfinții  Arhangheli Mihail și Gavriil“ din municipiul Brăila.

Maica Preacurată a primit sub acoperământul dragostei sale peste 2000 de închinători care au trecut să-i spună necazul și supărarea, dar și bucuriile mângâietoare primite de la Fiul ei.

Slujba prilejuită de acest mare eveniment duhovnicesc a început la ora 18.30, iar către ora 20.00 icoana a sosit în centrul orașului de la Dunăre spre bucuria și mângâierea tuturor credincioșilor prezenți în număr foarte mare, fiind purtată în procesiune până în sfântul locaș, unde a stat până dimineață, când Maica Domnului a plecat ca pelerin către alte localități unde alți creștini îi așteaptă mângâierea.

Soborul de preoți, condus de preotul   protoiereu Ștefan Constandache, a săvârșit slujbe, cântări de acatist și rugăciuni pentru ploaie, toate culminând cu Sfânta Liturghie de la miezul nopții.

Ierarhul locului a transmis telefonic pelerinilor prezenți cuvânt părintesc de mângâiere și nădejde în mila Maicii Domnului, precum și preoților prezenți un îndemn de luare aminte la slujirea cu dragoste milostivă a credincioșilor încredințați spre păstorire.

La momentul împărtășirii cu Sfintele Taine, peste 170 de credincioși au primit Trupul și Sângele Domnului Hristos.

Pelerinii prezenți și-au exprimat speranța ca Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam să zăbovească mai mult anul viitor în urbea Brăilei.

Sursa: edj.ro | Icoana Maicii Domnului a adus bucurie credincioșilor brăileni