Prezentarea parohiei

Linkuri

Trafic

Flag Counter

La sărbătoarea Duminicii Ortodoxiei, 8 martie 2020, parohia a desfășurat un program special cu elevii, având ca temă ”Anul omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor” și ”Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români". În perioada premergătoare concursului, preoţii bisericii au luat legătura cu profesorii de Religie de la Colegiul Economic „Ion Ghica” aflat în parohia noastră şi i-au ajutat să procure icoane autentice, ortodoxe, pe care le-au oferit elevilor drept model pentru zugrăvirea de icoane sau schiţe / planşe cu caracter iconografic.

A urmat concursul de pictură propriu - zis la Colegiul Economic „Ion Ghica” din parohia noastră, apoi s-a organizat în școală sesiunea de jurizare a lucrărilor elevilor, dintre care s-au ales primele 10 lucrări pentru a fi răsplătite cu premii. Toate lucrările elevilor au fost reunite într-o expoziţie în biserică.

În ziua de 8.03.2020 - „Duminica Ortodoxiei", elevii au participat la Sfânta Liturghie, la finalul căreia preotul paroh a rostit un cuvânt adecvat momentului şi i-a premiat pe elevii cu diplome, icoane și cărți de rugăciune.

Apoi, preoţii bisericii alături de copii, elevi, credincioşi cu icoane în mâini, au participat la procesiunea dedicată Zilei Ortodoxiei, intonând cântări specifice perioadei Postului Mare.