Prezentarea parohiei

Linkuri

Trafic

Flag Counter

În această perioadă grea încercată, a pandemiei de COVID-19 (de la jumătatea lunii martie și până la 15 aprilie 2020) parohia ”Sfinții Arhangheli” Brăila prin Cantina socială ”Sf. Vasile cel Mare” a derulat activități social-filantropice care să vină în sprijinul familiilor nevoiașe și a bătrânilor din parohie. Acest lucru a fost posibil prin credincioșii parohiei și susținătorii cantinei sociale, care, foarte atenți și receptivi la suferințele și lipsurile aproapelui, nu au rămas indiferenți la problemele familiilor cu mulți copii și ale bătrânilor, probleme pe care le cunoșteau și înainte de pandemie și încercau să vină în ajutor. Membrii comitetului parohial s-au implicat ca întotdeauna, manifestându-și dragostea față de Dumnezeu și de semeni prin darurile pe care le-au strâns și care prin voluntarii parohiei au ajuns la cantină.

Astfel, Cantina socială a putut să dăruiască în această periadă o mică mângâiere și alinare prin multe daruri de alimente și produse igienico-sanitare. Acestea au fost pregătite de angajaţii şi voluntarii cantinei și apoi au fost oferite beneficiarilor, fie la sediul cantinei, fie acasă la cei aflaţi în imposibilitatea de a se deplasa pentru a primi hrana.

Cantina „Sfântul Vasile cel Mare“ din Brăila a oferit, la pachet, hrană caldă părinților celor 30 de copii de la Şcoala Gimnazială „Nikos Kazantzakis“ din Brăila. Cu această şcoală brăileană, cantina socială are încheiat un contract de colaborare pentru combaterea abandonului şcolar, iar aceşti copii provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, monoparentale, unii dintre ei având probleme de sănătate.

Pe lângă masa caldă, preoții bisericii însoțiți de voluntari s-au deplasat în parohie și au oferit pachete cu alimente și articole igienico-sanitare atât celor 10 familii ai căror copii sunt înscriși la Cantină cât și persoanelor în vârstă și singure din parohie sau familiilor cu mulți copii.

De la începutul perioadei de epidemie din ţara noastră şi până la Paște, Cantina „Sfântul Vasile cel Mare“ din Brăila a oferit ajutoare în valoare de 7.300 de lei.

Această acţiune face parte din programul eparhial de ajutorare a familiilor nevoiaşe cu mulţi copii şi a vârstnicilor singuri, aflaţi în risc social.