Prezentarea parohiei

Linkuri

Trafic

Flag Counter

Așezământul social

Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din municipiul Brăila, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a organizat astăzi, 12 noiembrie 2021, în cadrul programelor pastoral-misionare şi social-filantropice desfăşurate cu prilejul hramului, dar şi înainte de lăsatul secului pentru Postul Naşterii Domnului, o activitate filantropică pentru familiile celor 30 de copii asistaţi în cadrul Centrului social „Sfântul Vasile cel Mare“, pentru 15 bătrâni şi tineri nevoiaşi, precum şi pentru pacienţii de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila.

Cei 30 de copii care au primit daruri astăzi provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, monoparentale, unii dintre ei având şi probleme de sănătate. Aceşti copii sunt înscrişi la Şcoala Gimnazială „Nikos Cazantzakis“ din Brăila cu care parohia brăileană are un contract de colaborare pentru combaterea abandonului şcolar.

Pe lângă masa caldă oferită zilnic copiilor asistaţi, Centrul social „Sfântul Vasile cel Mare“ din cadrul parohiei „Sfinţii Arhangheli“ din Brăila le-a dăruit astăzi şi obiecte vestimentare pentru perioada rece care urmează, pachete cu alimente neperisabile, produse de igienă, pături şi lenjerii pentru paturi.

În data de 5.10.2021, un grup de copii care primesc zilnic masa la Cantina socială „Sf. Vasile cel Mare” a Parohiei „Sf. Arhangheli” Brăila au desfășurat o activitate de cunoaștere a vieții sfinților ale căror nume le poartă. Copiii au  vizionat filmulețe cu viețile acestor sfinți, au colorat icoanele lor, au alcătuit rugăciuni către aceștia etc. Toate lucrările realizate de copiii au fost reunite într-o expoziție, iar la final fiecare copil a primit o iconiță cu sfântul ocrotitor și dulciuri.

Ca în fiecare an, parohia este alături de elevi și îi sprijină în activitatea lor școlară. Cu prilejul începerii noului an școlar 2021-2022, parohia ”Sf. Arhangheli” a oferit din partea Sfintei Arhiepiscopii rechizite şcolare (ghiozdane complet echipate cu cele necesare școlii: rechizite, penare, caiete etc.) unui număr de 15 elevi din parohie, cu situație materială precară. În același timp, au mai primit rechizite din partea parohiei încă 13 de elevi cu situaţie materială dificilă și care sunt înscriși la cantina parohială ”Sf. Vasile cel Mare” pentru a primi zilnic masa caldă. Grija parohiei s-a îndreptat și spre elevii Colegiului Economic ”Ion Ghica” aflat în zona parohiei, doi dintre ei primind câte o tabletă ”Lenovo”, la care s-au adaugat Atlase geografice și manuale necesare studiului liceenilor la clasă.

Le dorim tuturor elevilor mult succes în noul an școlar!

Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din municipiul Brăila, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a organizat astăzi, 5 noiembrie 2020, în cadrul programelor pastoral-misionare şi social-filantropice desfăşurate cu prilejul hramului, o activitate filantropică pentru cei 30 de copii asistaţi în cadrul Centrului social „Sfântul Vasile cel Mare“ şi pentru 20 de bătrâni singuri, mulţi dintre ei cu vârste înaintate.

Cei 30 de copii care au primit daruri astăzi provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, monoparentale, unii dintre ei având şi probleme de sănătate. Aceşti copii sunt înscrişi la Şcoala Gimnazială „Nikos Cazantzakis“ din Brăila cu care parohia brăileană are un contract de colaborare pentru combaterea abandonului şcolar.

Pe lângă masa caldă oferită zilnic copiilor asistaţi, Centrul social „Sfântul Vasile cel Mare“ din cadrul parohiei „Sfinţii Arhangheli“ din Brăila le-a dăruit astăzi şi obiecte vestimentare pentru perioada rece care urmează, pachete cu alimente neperisabile şi produse de igienă.

După ce darurile au fost pregătite de angajaţii şi voluntarii cantinei, acestea au fost oferite beneficiarilor, fie la sediul cantinei, fie acasă la cei aflaţi în imposibilitatea de a se deplasa pentru a primi hrana, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție împotriva virusului SARS CoV-2.