Prezentarea parohiei

Linkuri

Trafic

Flag Counter

Așezământul social

În ziua de Sfintele Paști, după slujba celei de A doua Învieri, s-a săvârșit slujba de mulțumire, la finalul căreia copiii din grupa de cateheză a parohiei au susținut un program artistic religios închinat sărbătorii Învierii Domnului. Cu acest prilej a fost realizată în biserică o mini-expoziție tradițională ce a reunit ouă încondeiate, obiecte tradiționale etc. După susținerea momentului artistic, copiii le-au oferit tuturor credincioșilor prezenți la slujbă felicitări de Paște, realizate de ei. Parohia i-a răsplătit pe copii cu pachete cu multe daruri.

În a treia zi de Paște, după Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujbă de mulțumire, darurile pregătite fiind oferite persoanelor nevoiașe prezente la slujbă, dar și în parohie.

Programul social-filantropic eparhial ”Ne înnoim de Sfintele Paști” desfășurat de parohia noastră cu ocazia Sărbătorii Învierii Domnului (24 aprilie 2022) a adus multă bucurie în sufletele și casele multor credincioși nevoiași, bătrâni, copii. Astfel, au fost ajutate 15 persoane vârstnice și bolnave, care au primit pachete cu alimente care să alcătuiască masa de Sfintele Paști. Cu sprijnul Sfintei Arhiepiscopii și a Protoieriei Brăila, parohia a mai oferit îmbrăcăminte unui număr de 37 de copii provenind din 10 familii nevoiașe. Cu ocazia Sfintelor Paști, 22 de refugiați ucrainieni cazați la hotelul ”Sport” din parohia noastră au primit daruri tradiționale, din care nu au putut lipsi ouăle roșii și cozonacul.

Cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului, 2022, Cantina parohială ”Sf. Vasile cel Mare” le-a oferit celor 30 de copiii asistați și familiilor acestora pachete cu dulciuri și pachete consistente cu alimente.

În orașul nostru, legătura dintre școli și parohii este o legătură foarte frumoasă care s-a consolidat de-a lungul timpului prin multe proiecte și activități comune. Și în acest an școlar, parohia și cantina parohială desfășoară alături de școli din oraș și parohii un frumos proiect educațional intitulat “Artă, cultură și umanitate în tradițiile româneşti”.

O activitate deosebită din cadrul acestui proiect a constituit-o vizita unor elevi de la Școala Gimnazială ”Fănuș Neagu” din oraș la cantina parohială. Astfel, pe 14 aprilie 2022, elevii de la clasa a VI – a B, coordonați de dna dirigintă Tarachiu Dorina s-au întâlnit cu cei 30 de copii asistați de cantina noastră parohială, au stat de vorbă cu ei și cu părintele Victor Țugui, parohul bisericii Sf. Arhangheli și au oferit pachete cu dulciuri copiilor prezenți.

Dragostea cu care acești elevi au pregătit pachetele, dorința de a veni personal la cantină ca să îi cunoască pe copii, bucuria cu care au oferit darurile, toate acestea ne-au arătat că această activitate a fost mai mult decât o simplă activitate școlară. De aceea, inimoșilor elevi de la școala ”Fănuș Neagu” le dorim ca bucuria pe care au trait-o copiii noștri în perioada premergătoare Sf. Paști să umple și sufletele lor! Sperăm ca vizita la cantina parohială să rămână o amintire de suflet!

În preajma sărbătorii Nașterii Domnului, oameni minunați, cu inimi pline de iubire, au adus multă bucurie și mângâiere prin darurile lor copiilor de Cantina parohială ”Sf. Vasile cel Mare”. Copiii au primit foarte multe dulciuri, cărţi, haine, încălţăminte și jucării. Printre donatori, se numără și Asociaţia “Interact“, prin proiectul ”O facem”, ediția a II -a, coordonator profesor Coman Ana.

Le mulțumim tuturor donatorilor și le dorim ca sărbătoarea Nașterii Domnului să le aducă multe bucurii și folos duhovnicesc!