Prezentarea parohiei

Linkuri

Trafic

Flag Counter

Așezământul social

În preajma sărbătorii Nașterii Domnului, oameni minunați, cu inimi pline de iubire, au adus multă bucurie și mângâiere prin darurile lor copiilor de Cantina parohială ”Sf. Vasile cel Mare”. Copiii au primit foarte multe dulciuri, cărţi, haine, încălţăminte și jucării. Printre donatori, se numără și Asociaţia “Interact“, prin proiectul ”O facem”, ediția a II -a, coordonator profesor Coman Ana.

Le mulțumim tuturor donatorilor și le dorim ca sărbătoarea Nașterii Domnului să le aducă multe bucurii și folos duhovnicesc!

Urmând îngerilor de la Betleem care au cântat colindele care să vestească lumii marea iubire a lui Dumnezeu, un grup de copii asistați de cantina parohială ”Sf. Vasile cel Mare” s-a pregătit să întâmpine sărbătoarea iubirii dumnezeiești prin frumoasele colinde tradiționale. Copiii au vizionat filmulețe explicative despre rolul colindelor, apoi s-au bucurat să cânte câteva dintre ele. Activitatea a fost dublată de realizarea unor decorațiuni specifice sărbătorii, reunite la final într-o mini expoziție.

Nașterea Domnului este sărbătoarea bucuriei că Fiul lui Dumnezeu a venit în lume ”să Se nască și să crească, să ne mântuiască”. Cuprinși de această bucurie, un grup de copii de la Cantina parohială ”Sfântul Vasile cel Mare” au vizionat filmulețe ce descriu evenimentul și semnificația Nașterii Domnului, au vorbit despre tradițiile românești ce o însoțesc, iar în final au colorat și au realizat o planșă-colaj cu toate persoanele ce au luat parte la sărbătoare, precum și minunile petrecute la Betleem.

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae și a Nașterii Domnului, luna decembrie 2021, cei 30 de copii asistați de cantina parohială au primit multe daruri (dulciuri, fructe, alimente) oferite cu deosebită bucurie din partea a trei colective de elevi de la clasa a III – a D, coordonați de d-na învățătoare Tănase Simona, clasa a V- a D, sub îndrumarea d-nei diriginte Andronache Enuța și clasa a VIII -a C, coordonați de d-na dirigintă Iancu Valentina de la Școala Gimnazială ”Fănuș Neagu” din oraș. Menționăm că aceste două instituții, alături de alte școli din oraș și parohii desfășoară în acest an școlar un frumos proiect educațional intitulat “Artă, cultură și umanitate în tradițiile româneşti”.

Le mulțumim foarte mult donatorilor noștri și le dorim sărbători binecuvântate!

În data de 9.12.2021, un grup de copii care primesc zilnic masa la Cantina socială „Sf. Vasile cel Mare” a Parohiei „Sf. Arhangheli” Brăila, au avut ocazia să cunoască mai bine viața și faptele minunate ale Sfântului Ierarh Spiridon, desfășurând activități variate: au realizat puzzle-uri, au colorat icoana Sfântului, au vizionat un film cu viața și minunile acestuia, au desprins învățături folositoare sufletelor lor.