Prezentarea parohiei

Linkuri

Trafic

Flag Counter

Așezământul social

Cu ocazia Zilei Internaționale a copiilor - 1 iunie 2023 – copiii de la Cantina parohială s-au bucurat de multe surprize și daruri special pregătite cu acest prilej. Ei au trăit o zi de neuitat în care s-au îmbinat activitățile recreative, jocurile și au primit dulciuri, mingii, jucării, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Dumnezeu să binecuvinteze toți copiii, să le dăruiască multă sănătate și să le umple sufletele de bucurii!

Un grup de copii asistați de cantina parohială ”Sf. Vasile cel Mare” s-a bucurat de mesajul duhovnicesc din câteva poezii românești cu tematică pascală. Cu toții au fost captivați de frumusețea acestor poezii și au ascultat cu atenție lecturile ce transmiteau importanța sărbătorii Învierii Domnului. Pentru a completa experiența, copiii au urmărit cu interes filmulețele explicative și s-au implicat în rezolvarea fișelor de lucru, care i-au ajutat să își pună la încercare cunoștințele dobândite și să evidențieze semnificația acestei sărbători importante.

Cu ocazia Sărbătorii Nașterii Domnului, cantina parohială a primit vizita mai multor școli din oraș: elevi, părinți și cadre didactice care le-au oferit daruri (alimente, fructe, dulciuri, îmbrăcăminte, cărți etc) copiilor asistați și familiilor acestora: Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza”, Colegiul Național ”Gh. M. Murgoci” și Școala Gimnazială ”Fănuș Neagu”. Cu această din urmă școală și alte instituții culturale și școli din oraș, parohia și cantina desfășoară un proiect educațional județean intitulat ”Artă, cultură, umanitate în tradițiile românești”.

În cadrul Programul social-filantropic eparhial ”Sfântul Nicolae – părintele săracilor și dăruitorul celor lipsiți”, parohia noastră a derulat diferite activități îndreptate în primul rând către copii, dar și către familii, bătrâni singuri, bolnavi. Astfel, 10 familii nevoiașe (inclusiv bătrâni) din parohie au primit din partea parohiei produse igienico-sanitare și alimente. Au mai fost oferite daruri (încălțăminte, șosete, fructe și dulciuri) și celor 30 de copii asistați de Cantina parohială ”Sf. Vasile cel Mare”.

În ziua de prăznuire a Sfântului Nicolae, după săvârșirea Sfintei Liturghii, au fost oferite în sfânta biserică 70 de pachete cu fructe și dulciuri copiilor prezenți la sfânta slujbă. Darurile s-au îndreptat și către 15 liceeni de la Colegiul Economic ”Ion Ghica” din zona parohiei noastre. Este vorba despre elevi inimoși, care cu multă dăruire s-au implicat în activități de voluntariat și pe care parohia i-a răsplătit cu diplome, cărți religioase, icoane, dulciuri și fructe.