Programul catehetic "Hristos împărtăşit copiilor" PDF Imprimare Email

În parohia noastră s-a acordat maximă importanţă organizării şi desfăşurării proiectului naţional „Hristos împărtăşit copiilor” deoarece este un eveniment cu profunde implicaţii religioase, culturale şi sociale. Astfel, copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani care participă la acest proiect s-au întâlnit la început, săptămânal, sâmbăta și duminica, după Sfânta Liturghie, iar în prezent, numai sâmbăta, începând cu ora 10. Aceste întâlniri au fost organizate din luna noiembrie a anului 2009.

În organizarea catehezelor, preoții slujitori sunt sprijiniți de către: Caragaţă Gabriela – profesor de religie; Vasiloancă Smirnov Loredana – profesor de religie; Caragaţă Gicuţa – profesor şi alţi colaboratori care ajută la procurarea diverselor materiale necesare desfăşurării activităţilor.

În cadrul acestor întâlniri se dezbat temele planificate, se pregătesc serbări dedicate diverselor evenimente religioase, se discută probleme de suflet  specifice copiilor, iar copiii între 6 şi 10 ani primesc şi fişe de colorat cu subiect religios, desenele lor fiind expuse în biserică. De asemenea, se învaţă cântări din Sfânta Liturghie. Tot cu acesti copii se organizează diverse vizite sau pelerinaje.

Preotul paroh are (în scris) acordul părinţilor foarte multumiți și bucuroși pentru copiii lor care participă cu entuziasm la proiect fiind foarte receptivi şi dornici să se apropie mai mult de Dumnezeu. Întâlnirea durează aproximativ o oră, iar la finalul ei copiii sunt serviţi cu dulciuri şi fructe obţinute din donaţii şi sponsorizări pentru acest proiect.

Aspecte din activităţile programului

2008

2009

2010

2011

Excursii

2009

2010

Serbari

2008

2009

2010

 

Sinaxar

Icoana zilei

Ştiri din eparhie

Citeşte

logo.new.look

Ascultă

layout_02

Urmăreşte

trinitastv

Află

basilica