Linkuri

Sănătatea este un mare dar de la Dumnezeu, pe care omul trebuie să îl mențină și să-l protejeze prin respectarea regulilor de igienă, de alimentație, odihnă etc. Pentru a aprofunda problematica igienei personale, copiii care servesc zilnic masa la Cantina socială „Sf. Vasile cel Mare” a Parohiei „Sfinţii Arhangheli” Brăila, au participat în data de 12.12.2012 la o activitate interactivă sub coordonarea doamnei dr. Pascu Georgeta de la Asociaţia Medicilor Creştini Ortodocşi „Sf. Panteleimon și Ermolae” Brăila, alături de pr. paroh Ţugui Victor și de studenții secției de Teologie Ortodoxă – Asistență Socială, Anul I, din cadrul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați, care desfășoară practica la Cantina parohiei.

După ce dna doctor le-a prezentat copiilor câteva informații medicale referitoare la sănătatea copiilor și la modul de menținere a acesteia, copiii au dovedit că și-au însușit cunoștințele răspunzând unui test. În urma testului, s-a alcătuit o ierarhie și în funcție de răspunsurile date, fiecare copil a primit ca premiu fie o trăisuță cu obiecte de igienă personală (săpun, prosop, batistă, periuță și pastă de dinți, pieptene etc.), fie truse de jucărie pentru medic  etc.

Apoi copii au colorat diferite fișe cu o modalități de menținere a sănătății, iar înainte ca lucrările  să fie afișate pe panou fiecare copil și-a descris fișa pe care a avut-o de colorat.

La final, dna doctor a făcut o examinare a stării de sănătate a fiecărui copil, iar acum la venirea iernii dumneaei le-a oferit copiilor îndrumările medicale necesare evitării răcelii, gripei etc., evidențiind, totodată faptul ca elevii să aplice în fiecare zi, atât cât le permit și condițiile materiale de acasă, normele elementare de igienă.