Linkuri

În semestrul I al anului universitar 2012 – 2013, 8 studenți din anul I de la specializarea Teologie – Asistență Socială și-au desfășurat practica de specialitate la Cantina Socială ”Sf. Vasile cel Mare” a parohiei noastre. Practica a fost coordonată de către doamna preoteasă Țugui Margareta, asistentul social al Cantinei.

Studenții prezenți la practică s-au arătat interesați să cunoască atât partea metodologică a Centrului social, cât și aspectele practice din activitățile cu copiii. Astfel, aceștia s-au bucurat de întâlnirea cu copiii care servesc masa la cantină, iar copiii i-au simțit foarte apropiați și calzi sufletește. Acest fapt a fost vizibil pe toată durata practicii, studenții implicându-se cu multă dragoste în activitățile desfășurate la cantină cu copiii, au discutat cu ei, i-au ajutat la rezolvarea unor sarcini de lucru (învățarea rolurilor de la sceneta pentru activitatea filantropică din luna decembrie, exerciții matematice, fișe de colorat, confecționarea unor felicitări etc.), le-au oferit copiilor daruri (dulciuri, fructe, cărticele religioase) cu ocazia Sfântului Nicolae și pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului. Iar pentru Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei au pregătit pentru copii fișe cu viața Sfântului și cu imagini de colorat.

De asemenea, studenții au participat activ și la activitatea filantropică desfășurată de Cantina socială cu copiii, în data de 19.12.2012 la Căminul de bătrâni ”Sf. Ap. Petru și Pavel” din oraș, cântând colinde alături de copii și ajutând la oferirea de daruri bătrânilor, dialogând cu aceștia, mângâindu-i în suferințele lor.