Programul special desfășurat cu elevii la sărbătoarea Duminicii Ortodoxiei, având ca temă ”Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)"  și ”Anul comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Justin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești":

În perioada premergătoare concursului, preoţii bisericii au luat legătura cu profesorii de Religie de la Colegiul Economic „Ion Ghica” aflat în parohia noastră şi i-au ajutat să procure icoane autentice, ortodoxe, pe care le-au oferit elevilor drept model pentru zugrăvirea de icoane sau schiţe / planşe cu caracter iconografic.

A urmat concursul de pictură propriu - zis la Colegiul Economic „Ion Ghica” din parohia noastră, apoi s-a organizat în școală sesiunea de jurizare a lucrărilor elevilor, dintre care s-au ales primele 10 lucrări pentru a fi răsplătite cu premii, celelalte lucrări fiind și acestea apreciate cu daruri. Toate lucrările elevilor au fost reunite într-o expoziţie în biserică, iar după terminarea concursului lucrările elevilor vor fi expuse şi în şcoală.

În aceeași perioadă, copiii care servesc zilnic masa la Cantina parohiei, au realizat desene cu tematică religioasă, acestea fiind expuse la biserică la sărbătoarea ”Duminicii Ortodoxiei”. Au realizat icoane sau schiţe / planşe cu caracter iconografic și copiii din grupa de cateheză a bisericii din Proiectul catehetic –național ”Hristos împărtășit copiilor”. Toate lucrările copiilor au fost expuse în sfânta biserică, iar parohia le-a răsplătit oferindu-le copiilor diplome color.

 În ziua de 17.03.2019 - „Duminica Ortodoxiei", elevii au participat la Sfânta Liturghie, la finalul căreia preotul paroh a rostit un cuvânt adecvat momentului şi i-a premiat pe elevii prezenți.

Apoi, preoţii bisericii alături de copii, elevi, credincioşi cu icoane în mâini, au participat la procesiunea dedicată Zilei Ortodoxiei, intonând cântări specifice perioadei Postului Mare.