Sfințirea bisericii

Linkuri

Trafic

Flag Counter

Ca urmare a hotărârii Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române prin care s-a stabilit ca prima Duminică după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului să fie dedicată migranţilor români, parohia noastră a desfăşurat un program liturgic şi pastoral-misionar cu ocazia acestui eveniment.

În Duminica Migranţilor Români au fost invitaţi să participe la Sfânta Liturghie toţi migranţii prezenţi în parohie în această perioadă, precum şi rudele şi copii acestora şi familii defavorizate cu rude plecate în străinătate. În cadrul Sf. Liturghii s-au rostit ectenii speciale pentru migranţi şi familiile lor, iar la final s-a organizat o mică întrunire cu persoanele invitate, în cadrul căreia s-a discutat despre păstrarea şi mărturisirea dreptei credinţe ortodoxe printre alte credinţe religioase; despre necesitatea de a rămâne aproape de biserică şi de a participa la sfintele slujbe în parohiile ortodoxe româneşti din străinătate; despre problema căsătoriilor mixte, despre situaţia familiilor şi a copiilor lăsaţi în ţară, despre importanţa păstrării tradiţiilor româneşti etc.

Cei prezenţi la Sf. Liturghie, precum şi copiii și familiile defavorizate ale migranţilor au primit daruri de suflet, constând în iconiţe cu Mântuitorul Iisus Hristos, cruciulițe și dulciuri la care s-a adăugat rugămintea de a transmite celor plecaţi îndemnul să păstreze credinţa ortodoxă şi să revină acasă ori de câte ori este posibil.