Cuvant pentru suflet. Mânia, boala sufletului

Linkuri

Trafic

Flag Counter

Evenimente

Preoții bisericii noastre au luat legătura cu conducerea Căminului pentru persoane vârstnice ”Sf. Ap. Petru și Pavel”, Anexa, din strada Zambilelor, nr. 1A, din Brăila și în data de 23 martie 2019 s-au deplasat la acest cămin însoțiți de 4 credincioși din parohie. După un dialog de suflet, le-au fost oferite tuturor doamnelor iconițe cu Buna Vestire, flori (lalele) și pachete cu produse de igienă – cremă, parfum - și ciocolată, dar și domnilor (iconițe, produse de igienă, dulciuri), în total 46 de persoane. Activitatea s-a încheiat cu intonarea în comun a cântării ”Cuvine-se cu adevărat”.

De asemenea, în data de 25.03.2019, preoții s-au deplasat la domiciliul unor doamne în vârstă din parohie cu pensii mici, care suferă de boli, cărora le-au oferit iconițe cu Buna Vestire, flori, cutii cu bomboane, alimente și detergent.

Programul special desfășurat cu elevii la sărbătoarea Duminicii Ortodoxiei, având ca temă ”Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)"  și ”Anul comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Justin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești":

În perioada premergătoare concursului, preoţii bisericii au luat legătura cu profesorii de Religie de la Colegiul Economic „Ion Ghica” aflat în parohia noastră şi i-au ajutat să procure icoane autentice, ortodoxe, pe care le-au oferit elevilor drept model pentru zugrăvirea de icoane sau schiţe / planşe cu caracter iconografic.

A urmat concursul de pictură propriu - zis la Colegiul Economic „Ion Ghica” din parohia noastră, apoi s-a organizat în școală sesiunea de jurizare a lucrărilor elevilor, dintre care s-au ales primele 10 lucrări pentru a fi răsplătite cu premii, celelalte lucrări fiind și acestea apreciate cu daruri. Toate lucrările elevilor au fost reunite într-o expoziţie în biserică, iar după terminarea concursului lucrările elevilor vor fi expuse şi în şcoală.