Evenimente

La sărbătoarea Duminicii Ortodoxiei, 8 martie 2020, parohia a desfășurat un program special cu elevii, având ca temă ”Anul omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor” și ”Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români". În perioada premergătoare concursului, preoţii bisericii au luat legătura cu profesorii de Religie de la Colegiul Economic „Ion Ghica” aflat în parohia noastră şi i-au ajutat să procure icoane autentice, ortodoxe, pe care le-au oferit elevilor drept model pentru zugrăvirea de icoane sau schiţe / planşe cu caracter iconografic.

Copiii care participă la atelierele Bibliotecii Județene ”Panait Istrati” - "Construim Împreună" (dedicate copiilor cu autism și sindrom Down), coordonat de doamna bibliotecar Camelia Aurelia Cherciu, au fost prezenți în data de 23.02.2020, la biserica noastră, împreună cu mămicile lor pentru a vinde diferite obiecte handmade în cadrul unui Târg de mărțișoare.

Credincioșii prezenți la slujbă au răspuns cu dragoste și s-au implicat financiar în sprijinirea acestei inițiative, astfel încât suma colectată în urma acestui târg a fost de peste 1000 de lei, bani ce vor fi folosiți pentru copiii de la Asociația SOS Autism Brăila. Menționăm că Parohia Sf. Arhangheli este instituție parteneră în proiect alături de Biblioteca Județeană și cu multă deschidere le este alături copiilor, pe care i-a sprijinit și în desfășurarea altor activități.

 

Lansare de carte: „Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Brăila", autor Ionel Cândea, apărută la Editura Istros a Muzeului Brăilei „Carol I” în anul 2019. Detalii aici.