Așezământul social

În data de 31.01.2020 copiii care servesc zilnic masa la Cantina socială „Sf. Vasile cel Mare” a Parohiei „Sf. Arhangheli” Brăila au participat alături de alți copii din proiectul ”Hristos împărtășit copiilor” al parohiei la o frumoasă activitate din cadrul Concursului Național Catehetic ”Iubirea lui Hristos în familia mea”, organizat de Patriarhia Română și derulat și de parohia noastră. Copiii au lucrat sticle decorative cu semințe și cereale, felicitări, mărțișoare tradiționale din fir de ață și hârtie colorată etc.

Mica Unire înfăptuită de către domnitorul Al. I. Cuza a fost tema activității organizate pe 23 ianuarie 2020. Copiii au putut afla despre modul în care s-a realizat Unirea și mai ales despre importanța acestui act istoric, vizionând filmulețe și lecturând diferite texte. Activitatea s-a continuat cu audierea și interpretarea ”Horii Unirii”, cu rezolvarea de puzzle-uri cu domnitorul Unirii și colorarea unor imagini referitoare la tema abordată.

Pe 15 ianuarie, Ziua lui Mihai Eminescu și a Culturii Naționale a fost marcată printr-o serie de activități și de către copiii care servesc masa zilnic la cantina noastră socială. Astfel, aceștia au aflat informații relevante despre viața  și activitatea literară a poetului, au vizionat filmulețe, au lecturat câteva poezii din care au ales versurile îndrăgite de ei și le-au reunit într-un colaj de imagini și text pe filele unor cărți, iar o echipă a realizat din fișe-inimioare colajul poeziei ”Somnoroase păsărele” sub forma unei lebede maiestuoase. Toții copiii au primit la final semne de carte cu poezii eminesciene.

Având în vedere că în seara zilei de 10.01.2020 urma să aibă loc o eclipsă de lună vizibilă în țara noastră, în aceeași zi copiii noștri au putut afla mai multe informații despre ceea ce reprezintă o eclipsă, tipurile de eclipse, modul cum se formează aceste evenimente astronomice etc. Pentru aceasta au vizionat câteva documentare, au citit diferite informații și apoi au colorat fișe reprezentând cele două feluri eclipse: cea de soare și cea de lună.

În data de 19.12.2019 copiii s-au pregătit pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului printr-o serie de activități: au lecturat evenimentul biblic, au explicat icoana, au rezolvat fișe de lucru, au cântat colinde, iar în final au realizat felicitări cu diverse urări pentru familiile lor.