Așezământul social

În data de 28.10.2019 copiii au participat, alături de alți elevi din oraș, la prima activitate din acest an școlar a Atelierului de Istoria Artei Religioase, desfășurat la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, sub coordonarea d-nei bibliotecar Cherciu Camelia. Întâlnirea a debutat cu Cercul prieteniei, copiii având posibilitatea de a se cunoaște între ei, apoi au aflat câteva date despre începutul artei creștine. În etapa practică, copiii au lucrat din lut diverse obiecte, mai ales farfurioare, pe care le-au pictat cu simboluri creștine.

Fascinați de frumusețea anotimpului de toamnă, în data de 17.10.2019 copiii, reuniți în Atelierul toamnei, au ascultat cântece pe tema acestui anotimp și au confecționat diverse obiecte din frunze, hârtie colorată, creponată, pungi de hârtie etc. Din mânuțele lor au prins viață copăcei 3D, cutiuța toamnei și coronițe. La final, copiii au colorat diverse peisaje.

Ziua Mondială a animalelor a fost marcată prin diverse activități care să dezvolte copiilor grija și prețuirea față de creația lui Dumnezeu: au citit despre câteva animale, au vizionat filmulețe, au rezolvat un rebus și fișe de lucru, iar în final au colorat o planșă cu animalul preferat.

În data de 1.10.2019 copiii au desfășurat o activitate de cunoaștere a istoricului și semnificației uneia dintre sărbătorile Maicii Domnului – Sf. Acoperământ. După partea teoretică, copiii au putut reconstitui icoana sărbătorii din piesele unui puzzle, au explicat icoana, iar în final au rostit o rugăciune închinată Maicii Domnului.

De curând a început vacanța, dar nouă, pe lângă joaca zilnică, ne place să mai și citim. Astfel, pe 21 iunie am realizat o incursiune în opera scriitorului Jack London, din care am selectat scrierea ”Colț Alb”. Mai întâi am lecturat câteva fragmente din carte, apoi am vizionat filmulețul cu ecranizarea cărții. Am rezolvat fișe de lucru, am colorat diverse desene, prin toate activitățile desfășurate, identificând mesajul textului, care vorbește despre prietenie, loialitate.