Sfințirea bisericii

Linkuri

Trafic

Flag Counter

Așezământul social

În contextul ”Anului omagial al satului românesc”, în data de 16 mai 2019, copiii au descoperit cu bucurie frumuseți de suflet în câteva dintre tradițiile și meșteșugurile românești: împletitul coșurilor, sculptura în lemn, confecționarea cojoacelor etc. Mai întâi copiii au vizionat cu filmulețe cu aceste îndeletniciri, apoi au putut admira câteva obiecte tradiționale, iar în final au colorat fișe cu acestea.

Anul acesta, pe 7 mai, s-au împlinit 81 de ani de la moartea poetului Octavian Goga și astfel, copiii au avut ocazia de a cunoaște mai bine opera poetică a acestuia. În ”Anul omagial al satului românesc”, incursiunea în lirica lui Goga, le-a adus aproape de suflet chipul drag al ”Dascălului” și al ”Dăscăliței” și au putut asculta ”Graiul pâinii” și cum ”Răsună toaca” în zi de ”Sărbătoare”. Copiii au vizionat filmulețe, au lecturat textele poeziilor menționate și, în final, au realizat desene inspirate din acestea.

În data de 23.04.2019 copiii s-au pregătit pentru sărbătoarea Învierii Domnului, aflând cât mai multe informații despre importanța acesteia. Apoi, au realizat diferite decorațiuni specifice sărbătorii: ouă, coșulețe, felicitări, toate reunite la final într-o expoziție.

În data de 15.04.2019 copiii care servesc zilnic masa la Cantina socială „Sf. Vasile cel Mare” a Parohiei „Sf. Arhangheli” Brăila au parcurs evenimentele mântuitoare din Săptămâna Patimilor, discutând despre cele întâmplate în fiecare zi și extrăgând din acestea învățăturile folositoare sufletului. Au avut ca suport materiale didactice variate: power-point-uri, icoane, cântări religioase, cu scopul de a înțelege marea iubire a Mântuitorului pentru neamul omenesc. În final, copiii au lucrat fișe cu diferite exerciții și au colorat scene cu evenimentele din Săptămâna Mare.

Pentru că noi toți iubim păsările, la scurt timp după Ziua Internațională a Păsărilor, am explorat uimitoarea lor lume prin diferite activități: am vizionat filmulețe, am citit curiozități despre păsările din România, am colorat fișe și am confecționat câteva păsări din hârtie.