Cuvant pentru suflet. Mânia, boala sufletului

Linkuri

Trafic

Flag Counter

Așezământul social

Astăzi am participat, alături de alți elevi din oraș, la activitatea din luna martie a Atelierului de Istoria Artei Religioase, ce s-a desfășurat la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, sub coordonarea d-nei bibliotecar Cherciu Camelia. Întâlnirea aceasta a adus în discuție tehnica mozaicului și a icoanelor pe sticlă, noțiuni pe care noi le-am pus în practică în a doua parte a activității.

Astăzi am învățat despre Buna Vestire: am lecturat textul biblic al sărbătorii, am ascultat troparul zilei, am descoperit semnificația sărbătorii și am colorat o icoană cu Maica Domnului cu Pruncul Iisus. De asemenea, am realizat și o felicitare 3D cu sărbătoarea și, având în vedere că la Buna Vestire este și Ziua Mamei Creștine, am compus scrisori pentru mămicile noastre.

Sărbătoarea Duminicii Ortodoxiei a fost un bun prilej pentru noi să să aflăm mai multe informații despre semnificația icoanelor. Cu această ocazie am colorat și am realizat  diferite schițe și desene religioase. Acestea au fost expuse mai întâi la cantină și ulterior la biserică, alături de lucrările elevilor de la Colegiul Economic ”Ion Ghica” din oraș și de cele ale copiilor de la Proiectul ”Hristos împărtășit copiilor”. De asemenea, în Duminica Ortodoxiei, noi am participat, alături de toți credincioșii, la procesiunea cu Sfintele Icoane și am primit diplome.

Un grup de copii care servesc zilnic masa la Cantina socială „Sf. Vasile cel Mare” a Parohiei „Sfinţii Arhangheli” Brăila, este implicat în Concursul Naţional Catehetic „Hristos: Sufletul Satului Meu”, organizat de Patriarhia Română și derulat și de parohia noastră. Astfel, în data de 11.03.2019, alături de alți elevi din proiect, aceștia au participat la Șezătoarea cu tema „Bucuria întâlnirii cu satul”, la Muzeul Brăilei „Carol I” - Secția „Etnografie”. Copiii au îmbinat lucrul de mână, cu poveștile și ghicitorile înțelepte, precum și cu dansul popular, iar la final toți cei prezenți au servit bunătăți tradiționale.

Și anul acesta ne-am pregătit cu multă dragoste pentru a face o surpriză mămicilor noastre. Astfel, am confecționat felicitări și alte surprize și am învățat poezii ca să ne putem arăta prețuirea pentru cele care ne-au dat viață.