Prezentarea parohiei

Linkuri

Trafic

Flag Counter

Așezământul social

Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din municipiul Brăila, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a organizat astăzi, 5 noiembrie 2020, în cadrul programelor pastoral-misionare şi social-filantropice desfăşurate cu prilejul hramului, o activitate filantropică pentru cei 30 de copii asistaţi în cadrul Centrului social „Sfântul Vasile cel Mare“ şi pentru 20 de bătrâni singuri, mulţi dintre ei cu vârste înaintate.

Cei 30 de copii care au primit daruri astăzi provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, monoparentale, unii dintre ei având şi probleme de sănătate. Aceşti copii sunt înscrişi la Şcoala Gimnazială „Nikos Cazantzakis“ din Brăila cu care parohia brăileană are un contract de colaborare pentru combaterea abandonului şcolar.

Pe lângă masa caldă oferită zilnic copiilor asistaţi, Centrul social „Sfântul Vasile cel Mare“ din cadrul parohiei „Sfinţii Arhangheli“ din Brăila le-a dăruit astăzi şi obiecte vestimentare pentru perioada rece care urmează, pachete cu alimente neperisabile şi produse de igienă.

După ce darurile au fost pregătite de angajaţii şi voluntarii cantinei, acestea au fost oferite beneficiarilor, fie la sediul cantinei, fie acasă la cei aflaţi în imposibilitatea de a se deplasa pentru a primi hrana, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție împotriva virusului SARS CoV-2.

În cadrul programului "Împreună de Sfintele Paști" în perioada 16 - 22 aprilie 2020, parohia ”Sfinții Arhangheli” Brăila prin Cantina socială ”Sf. Vasile cel Mare” a desfășurat în parohie activități social-filantropice.

În data de 17.04.2020 au fost oferite în parohie alimente și articole igienico-sanitare în valoare de 4850 lei, după cum urmează: 10 familii ale copiilor înscriși la Cantina parohiei, 14 familii nevoiașe cu mulți copii, 10 persoane în vârstă și singure, în total 111 beneficiari, au primit pachete cu alimente și produse igienico-sanitare. Toate aceste produse au putut fi achizitionate datorita dragostei si generozității multor creștini iubitori de Dumnezeu și de aproapele.

În data de 21.04.2020 s-au oferit în parohie alimente în valoare de 1850 de lei. Beneficiarii au fost: 10 familii ale copiilor înscriși la Cantina parohiei, 14 familii nevoiașe cu mulți copii, în total 101 persoane.

Valoarea tutoror darurilor oferite cu ocazia Sf. Paști este de 6700 lei.

În această perioadă grea încercată, a pandemiei de COVID-19 (de la jumătatea lunii martie și până la 15 aprilie 2020) parohia ”Sfinții Arhangheli” Brăila prin Cantina socială ”Sf. Vasile cel Mare” a derulat activități social-filantropice care să vină în sprijinul familiilor nevoiașe și a bătrânilor din parohie. Acest lucru a fost posibil prin credincioșii parohiei și susținătorii cantinei sociale, care, foarte atenți și receptivi la suferințele și lipsurile aproapelui, nu au rămas indiferenți la problemele familiilor cu mulți copii și ale bătrânilor, probleme pe care le cunoșteau și înainte de pandemie și încercau să vină în ajutor. Membrii comitetului parohial s-au implicat ca întotdeauna, manifestându-și dragostea față de Dumnezeu și de semeni prin darurile pe care le-au strâns și care prin voluntarii parohiei au ajuns la cantină.

Astfel, Cantina socială a putut să dăruiască în această periadă o mică mângâiere și alinare prin multe daruri de alimente și produse igienico-sanitare. Acestea au fost pregătite de angajaţii şi voluntarii cantinei și apoi au fost oferite beneficiarilor, fie la sediul cantinei, fie acasă la cei aflaţi în imposibilitatea de a se deplasa pentru a primi hrana.

În luna lui ”mărțișor”, copiii s-au putut bucura de un mărțișor literar: Ion Creangă, de la cărui naștere s-au împlinit pe 1 martie 183 de ani. Copiii au avut ocazia să afle mai multe informații despre viața și opera lui, să vizioneze câteva scene din filmul ”Amintiri din copilărie”, să lectureze fragmente din ”Amintiri”, iar în final să coloreze imagini inspirate din scrierile sale.

În data de 6.03.2020 copiii care servesc zilnic masa la Cantina socială „Sf. Vasile cel Mare” a Parohiei „Sf. Arhangheli” Brăila au participat alături de alți copii din proiectul ”Hristos împărtășit copiilor” al parohiei la o frumoasă activitate din cadrul Concursului Național Catehetic ”Iubirea lui Hristos în familia mea”, organizat de Patriarhia Română și derulat și de parohia noastră. Copiii s-au deplasat la familia Matei pentru slujba de sfințire a casei, după ce în perioada ianuarie – martie parohia s-a implicat în reparația, zugrăvirea și mobilarea acestei locuinței ce a fost cuprinsă de flăcări.