Așezământul social

De curând a început vacanța, dar nouă, pe lângă joaca zilnică, ne place să mai și citim. Astfel, pe 21 iunie am realizat o incursiune în opera scriitorului Jack London, din care am selectat scrierea ”Colț Alb”. Mai întâi am lecturat câteva fragmente din carte, apoi am vizionat filmulețul cu ecranizarea cărții. Am rezolvat fișe de lucru, am colorat diverse desene, prin toate activitățile desfășurate, identificând mesajul textului, care vorbește despre prietenie, loialitate.

În ajunul sărbătorii Înălțării Domnului la cer, am avut ocazia să descoperim mai multe informații despre această sărbătoare, despre importanța ei, despre cinstirea eroilor țării. Pentru aceasta, am vizionat filmulețe, materiale power-point, am cântat ”Imnul eroilor”, iar la final am colorat fișe pe tematica abordată.

În contextul ”Anului omagial al satului românesc”, în data de 16 mai 2019, copiii au descoperit cu bucurie frumuseți de suflet în câteva dintre tradițiile și meșteșugurile românești: împletitul coșurilor, sculptura în lemn, confecționarea cojoacelor etc. Mai întâi copiii au vizionat cu filmulețe cu aceste îndeletniciri, apoi au putut admira câteva obiecte tradiționale, iar în final au colorat fișe cu acestea.

Anul acesta, pe 7 mai, s-au împlinit 81 de ani de la moartea poetului Octavian Goga și astfel, copiii au avut ocazia de a cunoaște mai bine opera poetică a acestuia. În ”Anul omagial al satului românesc”, incursiunea în lirica lui Goga, le-a adus aproape de suflet chipul drag al ”Dascălului” și al ”Dăscăliței” și au putut asculta ”Graiul pâinii” și cum ”Răsună toaca” în zi de ”Sărbătoare”. Copiii au vizionat filmulețe, au lecturat textele poeziilor menționate și, în final, au realizat desene inspirate din acestea.

În data de 23.04.2019 copiii s-au pregătit pentru sărbătoarea Învierii Domnului, aflând cât mai multe informații despre importanța acesteia. Apoi, au realizat diferite decorațiuni specifice sărbătorii: ouă, coșulețe, felicitări, toate reunite la final într-o expoziție.