Linkuri

Așezământul social

Buna Vestire este una dintre sărbătorile foarte mari în cinstea Maicii Domnului și de aceea, dra prof. Caragață și dna înv. Serban au organizat câteva activități prin care i-au ajutat  pe copii să se pregătească pentru această sărbătoare. Astfel, aceștia au lecturat textul biblic, l-au aprofundat cu ajutorul câtorva exerciții, au audiat Acatistul, au urmărit o prezentare power-point despre această sărbătoare și la final au colorat fișe cu scena Bunei Vestiri.

Noi, copiii, ne iubim mămicile foarte mult și de aceea le-am pregătit o surpriză mare cu ocazia zilei de 8 Martie. Cu ajutorul dnei preotese Țugui și al drei prof. Caragață, am confecționat felicitări, flori de primăvară și alte decorațiuni pe care am scris mesaje pline de iubire pentru mămicile noastre. Toate lucrările noastre au fost expuse în cantină, iar pe 8 Martie le-am oferit mămicilor de ziua lor.

În data de 27.02.2018, copiii care servesc zilnic masa la Cantina socială „Sf. Vasile cel Mare” a Parohiei „Sf. Arhangheli” Brăila s-au pregătit să întâmpine primăvara cu cântece specifice și mărțișoare confecționate de ei din diverse materiale: hârtie colorată, lână, șnurul tradițional etc. Rezultatul final al muncii lor a fost unul deosebit – o expoziție plină de culoare, frumusețe și sensibilitate!

Și noi, cei mici, iubim și cinstim sfintele icoane! La Cantina socială „Sf. Vasile cel Mare”, unde servim masa zilnic, în data de 20 februarie am aflat multe lucruri frumoase despre importanța icoanelor pentru creștinul ortodox prin intermediul unui film despre sfintele icoane. Cel mai mult ne-a plăcut să coloram diferite icoane cu Sf. Treime, Sf. Apostol Andrei, ocrotitorul țării noastre și alți sfinți români. Lucrările noastre au fost expuse în biserică la Duminica Ortodoxiei, dar dacă nu ați apucat să le vedeți, ele se găsesc acum expuse în cantina „Sf. Vasile cel Mare”.

‘Ziua Internațională a Cititului’ a fost marcată și la cantina socială „Sf. Vasile cel Mare” a parohiei noastre în data de 1 februarie prin activități antrenante la care toți copiii au participat cu mult entuziasm.Astfel, mulți copii au spus că ar citi mai mult dacă și-ar aduce aminte – de aceea ei au primit un ceas de hârtie pentru a-și aminti zilnic când e timpul să citească (fie la școala, fie acasă). De asemenea, toți copiii și-au ales o carte preferată din care au citit un fragment și apoi au completat o fișă de lectură. Activitățile dedicate acestei zile s-au încheiat prin confecționarea unui semn de carte. Ne-am propus cu toții ca această zi dedicată cititului să se continue atât în celelalte întâlniri ale noastre, cît și acasă.